Europa Road

Grote investering voor uitbreidende firma

Het baanbrekende logistiek bedrijf Europa Worldwide Group geeft zijn activiteiten in Oostende een boost met een grote uitbreiding van zijn diensten en de ambitie om dé vervoerder tussen België en het VK te worden.

Zijn gespecialiseerde goederentransportbedrijf Europa Road is een goed ontwikkeld vervoersbedrijf voor groupagetransport, complete ladingen en deelladingen die de goederenstroom tussen België en het VK optimaliseert in het tijdperk na de Brexit. Zijn dienstverlening, ondersteund door ongeëvenaarde douane-expertise en een uniek DDP-product, vormt het begin van een nieuw tijdperk van transport tussen België en het VK.

Met meer dan 1.300 medewerkers, een omzet van  €350 miljoen euro en vestigingen in meer dan 160 landen over de hele wereld is Europa een snelgroeiend onafhankelijk logistiek bedrijf. Zijn wegtransportdivisie Europa Road is uitgegroeid van één van de eersten met een expressdienst naar het vasteland van Europa tot een marktleider op het gebied van Groupage in het VK. Met vestigingen over het hele continent om de goederenstroom tussen Europa en het VK te optimaliseren in het tijdperk na de Brexit.

Het bedrijf is aanwezig in België sinds 2018, toen het Continental Cargo Carriers overnam: een Belgisch bedrijf met veel ervaring met onbegeleide transporten naar het VK. Op 1 september 2022 wordt Continental Cargo Carriers Europa Road.

Het bedrijf heeft al meer dan 100 jaar ervaring met groupagetransport, complete ladingen en deelladingen en heeft alle douane-expertise in huis om er voor te zorgen dat de goederen probleemloos van het ene naar het andere land vervoerd kunnen worden. Als één van de grootste spelers in het goederenvervoer is Europa gespecialiseerd in het vervoeren van goederen tussen België en het VK en heeft veel geïnvesteerd in zijn volledig traceerbare vloot van 300 trailers die 22.000 keer per jaar het Kanaal oversteken.

Ter ondersteuning van zijn uitgebreide diensten werd Europa’s unieke post-Brexit DDP-product na een investering van 5,8 miljoen aan het begin van 2021 geïntroduceerd als reactie op het vertrek van het VK uit de Europese Unie (EU). Dit marktleidende DDP-product is een gespecialiseerde oplossing die ervoor zorgt dat het leveren van goederen aan het VK net zo probleemloos verloopt als voor de Brexit.

In tegenstelling tot traditioneel DAP-transport regelt dit DDP- (Delivered Duty Paid) product de douaneformaliteiten zonder de koper erbij te betrekken. Hierdoor lopen de goederen geen vertraging op door extra papierwerk en krijgen klanten uit het VK niet te maken met onverwachte aanvullende kosten.

Carlo Turner, directeur Non-Network en Continent en leider van het Belgische team, zei hierover: “Dit is een grote mijlpaal voor ons en vormt onze grootste investering in België ter verbetering van onze dienstverlening. Dit is niet alleen een naamsverandering, maar ook het begin van een nieuw tijdperk: van een transportbedrijf voor onbegeleid transport van complete ladingen en deelladingen tot een bedrijf dat zich specialiseert in het optimaliseren van transport van complete ladingen, deelladingen en groupagetransport tussen België en het VK, ondersteund door een uniek DDP-product.

“Dagelijks zullen we goederen vanuit heel België in één enkele logistieke hub bij elkaar brengen. Van daaruit verscheept onze vloot van begeleide trailers deze goederen naar onze geavanceerde groupagehub in Dartford, Kent, die op zijn beurt weer verbonden is met al onze 16 distributieplatformen in het VK. Ik vind het echt geweldig dat wij nu regelmatige distributie in beide richtingen kunnen aanbieden die zendingen in zowel België als het VK elke dag weer verbindt”.

Carlo leidt een team van 47 medewerkers, ter plekke gevestigd in zowel België als het VK. Daarnaast wil hij het lokale team in Oostende uitbreiden door het introduceren van marktmanagers op strategisch belangrijke hublocaties.

Andrew Baxter, directeur Europa, voegde hieraan toe: “Dit is een enorme stap voor ons. Wij versterken onze dienstverlening aan klanten die van België naar het VK willen exporteren door onze eigen architectuur en IT-systemen te maximaliseren om het bedrijf van voorkeur binnen het wereldwijde logistieke netwerk te worden”.

Europa Worldwide Group heeft drie divisies – Road, Air & Sea en Warehouse – en een gestaag groeiende wereldwijde aanwezigheid. Alleen al dit jaar zijn er in het VK drie nieuwe lokale vestigingen geopend, wat het totaal op 16 brengt. Internationaal heeft de Group zich naar het Midden-Oosten en Azië uitgebreid met nieuwe locaties in Shanghai en Dubai.

credit-card bubble magnifier cross menu chevron-down chevron-right chevron-left arrow-right-circle facebook instagram twitter linkedin2 map-marker