22,000 crossings per year
300,000 DDP consignments since launch
19 depots in the Benelux, the UK & Ireland

Europa meldt recordomzet en verdrievoudigt winst

Het moederbedrijf van het in Oostende gebaseerde Europa Road, de Europa Worldwide Group, heeft een verdrievoudiging van de winst gerapporteerd.

Winst is gestegen naar €11,3m (£10m) van €4m (£3.6m) in 2020 – en een record €316m (£276m) omzet in het financiële jaar 2021 ( eindigend op 31 December). Aanvullend, heeft de groep in de voorbije 12 maanden tot augustus 2022, reeds een indrukwekkende omzet van €357m (£316) gerealiseerd.

Europa Road België

De groep is reeds in België sedert 2018, dit na de overname van Continental Cargo Carriers – een Belgisch bedrijf met een lange geschiedenis in het onbegeleide vervoer naar het VK. Op 1 september 2022 werd Continental Cargo Carriers,  Europa Road.

De wegtransport divisie, Europa Road, is uitgegroeid van een van de eerste die expresdiensten naar het Europese vasteland organiseerde, tot een marktleider voor groepage in het VK. Met vestigingen verspreid over het continent om de goederenstroom tussen Europa en het Post-Brexit VK te optimaliseren.

Europa Road is een gevestigde groepage, deel- en complete lading operator dewelke de goederenstroom tussen België en het VK optimaliseert met service die ondersteund wordt door een ongeëvenaarde douane expertise en een uniek DDP product.

Europa Post Brexit

Europa’s post Brexit DDP product dat in het begin van 2021 gelanceerd werd, na een investering van €5.8m als antwoord op het vertrek van het VK uit de Europese Unie (EU). Dit marktleidend DDP product is een gespecialiseerde oplossing die zorgt voor een vlotte levering van de goederen in het VK, net zoals dit voor Brexit ging.

Als één van de grotere spelers in het wegvervoer, is Europa Road gespecialiseerd in het goederenvervoer tussen België en het VK en heeft hierbij geïnvesteerd in haar volledig traceerbare vloot van 300 trailers die zo’n 22,000 overtochten per jaar verzorgen.

Deze laatste resultaten zijn toe te schrijven aan een progressief leiderschapsteam, dat weigert om stil te staan en doorgaat met een proactieve benadering om het bedrijf vooruit te stuwen, dit terwijl ze de voortdurend nieuwe uitdagingen meteen aanpakken.

Ondanks een lastig economisch klimaat ten gevolge van Brexit, en een globale pandemie, toonde Europa’s veerkracht zich in de wijze waarop ze gepland, voorbereid en geïnvesteerd heeft. Wanneer kwetsbaarheden in de globale bevoorradingsketen tijdens de pandemie aan het licht kwamen, heeft Europa haar eigen operationele model vereenvoudigd, en tevens klanten en teams ondersteund om hetzelfde te doen. Dit stelde iedereen in staat om te excelleren in het behalen van hun doelen door het meest efficiënte gebruik van middelen en tijd.

Rob Jones, Europa Worldwide Groups Finance Director

“We zijn verheugd met onze laatste resultaten en willen iedereen bij Europa bedanken voor hun immense bijdrage om dit te bereiken. De Groep heeft flexibiliteit getoond bij het helpen van haar teams en klanten om zich aan te passen aan de evoluerende markt en een hoog algeheel prestatie niveau te handhaven.

“2021 was voor Europa een jaar van consolidatie, we bouwden aan onze sterke punten en ontwikkelde nieuwe gewaagde plannen om onze groei voorwaarts te duwen. Het is een ongelooflijk spannende tijd voor het bedrijf, welke een hoge dynamiek behoudt, dit geeft ons de mogelijkheid onze strategie om complexiteit uit de drijven te versnellen, en een nog betere service aan onze klanten te bieden.”

Europa’s financiële vooruitzichten

Met huidige voorspellingen over een vertraging van de wereldwijde economische groei, is Europa vastberaden om ook deze nieuwste storm te doorstaan. De financiële vooruitzichten voor 2022 blijven sterk, en de Raad heeft ambitieuze plannen om “bigger, bolder and better” te worden, dit terwijl we onze huidige positie als één van de meest opwindende en top presterende operatoren in de sector consolideren.

Europa België

Het hoofd van ons Belgisch team is Carlo Turner, Non-Network and Continent Director die de leiding heeft over het groeiende team van 47 medewerkers, gebaseerd zowel in België als in het VK, ook is hij van plan het lokale team in Oostende uit te breiden door de introductie van marktbeheerders in strategisch belangrijke hub locaties.

Andrew Baxter, Chief Executive (CEO) Officer

“ Onze open en transparante benadering was de sleutel tot het aanpassen en optimaliseren van bevoorradingsketens en al doende groeipotentieel los te maken. Onze 2021 financiële resultaten – de beste ooit in de geschiedenis van het bedrijf – zijn hier het bewijs van, samen met de immense inspanningen die we geïnvesteerd hebben in Brexit, en de paraatheid om de goederen van onze klanten te blijven vervoeren desondanks de aanhoudende Covid uitdagingen.

“ We blijven bouwen aan onze sterke funderingen om het marktaandeel te vergroten terwijl we de economische onzekerheid het hoofd zullen bieden, met flexibiliteit en de vastberadenheid te slagen voor onze klanten.”