22,000 crossings per year
300,000 DDP consignments since launch
19 depots in the Benelux, the UK & Ireland

Investering in de groei van het verkoopteam

Na de doorstart zes maanden geleden als Europa Road, is er bij de transporteur geïnvesteerd in de uitbreiding van het team en de verdere herstructurering.

Het in Oostende gevestigde Europa Road is nu volledig overgestapt van een onbegeleide vrachtvervoerder van volledige en deelladingen (voorheen bekend als Continental Cargo Carriers), naar een bedrijf dat volledige, deel- en groepageladingen vervoert van en naar het VK.

Ondanks het huidige uitdagende economische klimaat blijft Europa Road investeren en heeft het bedrijf acht nieuwe verkoopsfuncties gecreëerd en werden twee interne promoties gerealiseerd. Het versterkte verkoopteam wordt nu geleid door Jack Baxter , die al zeven jaar bij Europa werkt. Jack geeft leiding aan een team van vier ervaren sales accountmanagers. Verder staat Frank Goes (die al 25 jaar bij het bedrijf werkt) nu aan het hoofd van de klantenservice van Europa Road Belgium.

Het team van 47 medewerkers, gevestigd in België en in het VK, zal naar verwachting de komende maanden verder uitbreiden met de introductie van marktmanagers op strategisch gelegen hubs. In 2022 realiseerde het bedrijf een omzet van 24 miljoen euro.

Carlo Turner , Non-network & Continent Director bij Europa Road Belgium: “Sinds afgelopen zomer hebben we onze grote expansie voortgezet en is de omvang van het team in de EU bijna verdubbeld. We zullen blijven investeren in de herstructurering van Europa Road Belgium om ervoor te zorgen dat onze activiteiten meer klantgericht zijn.”

Jack Baxter neemt de handschoen op nadat hij eerder filiaalmanager was voor Europa van één van de

gespecialiseerde wegvrachtfilialen in de UK.

“Mijn focus ligt op het helpen van Belgische importeurs en exporteurs bij het optimaliseren van hun goederenstroom tussen het VK en de EU. Dat kan door gebruik te maken van onze interne transportexpertise en onze toonaangevende douanediensten.”

“Mijn vorige rol was het helpen van Britse bedrijven bij het navigeren door de Brexit. Daarom ben ik goed gepositioneerd om hetzelfde proces voor Belgische bedrijven te beheren, met hetzelfde doel. We kunnen klanten zo ondersteunen bij het efficiënt beheren van hun zendingen.”

Europa Road is al een gevestigde speler op de markt voor onbegeleide opleggers en maakt 22.000 overtochten per jaar over de Noordzee. De Belgische vloot telt meer dan 400 trailers en is zo de derde grootste traileroperator uit Zeebrugge. Europa Road beschikt over een eigen trailernetwerk voor deelladingen en volle ladingen van en naar de Benelux en een groupage distributiecentrum in België, evenals een eigen douane-expert.

Europa Road Belgium kreeg in september 2022 een nieuwe naam. De operator lanceert nieuwe diensten, waarmee hij blijk geeft van zijn ambitie om de voorkeursoperator tussen België en het VK te zijn. Europa Road is overgegaan van een gevestigde onbegeleide vrachtvervoerder van volledige en deelladingen naar een vervoerder die gespecialiseerd is in een bredere dienstverlening, van en naar het VK.