22,000 crossings per year
300,000 DDP consignments since launch
19 depots in the Benelux, the UK & Ireland
Carlo Turner, Non Network and Continent Director

Nederlandse investering voor logistieke leider

De innovatieve wegvervoer operator, Europa Road ontwikkelt zich in Nederland en heeft dit land geselecteerd als een belangrijke logistieke hotspot.

Europa is de grootste en meest succesvolle groepage operator in het VK, en heeft na een voorbereiding van 12 maanden haar eigen groepage operaties opgezet in Rotterdam, Europa Road

Europa Road BV opende op 1 februari haar deuren, initieel met een team van 10 medewerkers aan de Marten Meesweg.

Het Nederlandse team wordt geleid door Guy Dunmow en Dirk Van Thillo, welke samen meer dan 60 jaar ervaring hebben in de sector.

Europa Road  is onderdeel van de ambitieuze onafhankelijke operator Europa Worldwide Group met hoofdkantoor in het VK. Europa Road verzorgt marktleidende Europese wegvervoer diensten, en het bedrijf beschikt reeds over een gevestigde aanwezigheid in België met Europa Road NV. Europa brengt haar gespecialiseerde diensten dichter naar Nederlandse bedrijven, die op zoek zijn naar flexibele en wrijvingsloze logistieke opties voor goederenvervoer tussen NL en het VK.

Met meer dan 1300 medewerkers, een omzet van 373m Euro en een aanwezigheid in meer dan 160 landen wereldwijd, is Europa’s wegvervoer divisie uitgegroeid van één van de eerste expres diensten naar het Europese vaste land, tot een leider in groepage, part-load en Full load transporten tussen het VK en de EU, en optimaliseert het de stroom van goederen tussen het Europese vaste land en het VK  post-Brexit.

Europa Road heeft ongeëvenaarde douane expertise en een uniek DDP (delivery duty paid) product, hetwelk na een investering van 5,8m euro gelanceerd werd in het begin van 2021, als antwoord op het vertrek van het VK uit de EU. Dit marktleidende DDP product is een gespecialiseerde oplossing om een rimpelloze levering van goederen in het VK te garanderen net zoals voor Brexit.

Europa biedt meerdere keuzes voor wegvervoer:  groepage,  part load en full load diensten die de goederenstroom tussen het VK en Nederland optimaliseren.

In tegenstelling tot de traditionele DAP verzending, beheert dit DDP product de douaneformaliteiten, zonder de koper hierbij de betrekken, dus goederen worden niet vertraagd door additioneel papierwerk, en klanten worden niet geconfronteerd met extra toeslagen.

Carlo Turner Non-Network and continent director merkte op, “ we zijn verheugd met het openen van deze nieuwe vestiging om de lokale bedrijvigheid te ondersteunen. Nederland is een sleutel locatie voor logistiek, breed uitgedragen als de op één na grootste import bestemming en als tweede grootste exporteur, zodoende is dit de perfecte locatie voor onze beproefde vervoeroplossingen. We opereren reeds met 400 trailers enkel op Benelux – VK verkeer, realiseren 22000 overtochten per jaar, dus zijn we optimaal geplaatst voor het vervoer van goederen tussen NL en het VK.”

Andrew Baxter Chief Executive van Europa voegt hieraan toe : “dit is een significante investering voor Europa om dit tweede continentale team op te starten. Met lokale douane experten in Nederland, België en het VK, gekoppeld aan een sterk team van toegewijde lokale accountmanagers en beproefde systemen, zijn we vakkundig gepositioneerd voor klanten die willen exporteren van Nederland naar het VK.”

Regelmatig gerangschikt als leidende bestemming voor logistiek in Europa, in de World Bank Logistics Performance Index, beschikt Nederland zowel over efficiënte zeehavens en een excellente logistieke infrastructuur.

Europa Worldwide Group heeft 3 divisies – Road, Air & Sea en warehousing –  en een wereldwijde expansie. Europa Road heeft nu 18 lokale verkoopkantoren in het VK en Ierland. Terwijl de groep internationaal groeide in het Midden-Oosten en Azië, met nieuwe vestigingen in Hongkong, China en de VAE.