22,000 crossings per year
300,000 DDP consignments since launch
19 depots in the Benelux, the UK & Ireland
Carlo Turner, Non Network and Continent Director

Uitbreiding ondersteuning voor expediteurs met nieuwe speciale dienst

Europa Road heeft Europa Direct gelanceerd, een gespecialiseerde dienst gericht op het leveren van onbegeleide gedeelde of volledige ladingen voor expediteurs die zendingen verzorgen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Benelux en het Ruhrgebied.

Handel tussen het VK en de Benelux

Volgens de Britse overheid bedraagt de handel naar België ongeveer £ 59,1 mld. Om de handel tussen het VK en de Benelux te maximaliseren, staat het team met experts van Europa Direct klaar om de capaciteit en de locatie van deze trailers te monitoren en om ondersteuning te bieden aan klanten.

Carlo Turner, Non-Network & Continent Director

“Stijgende kosten en de toegenomen complexiteit ten aanzien van het vervoeren van goederen na de Brexit betekent dat we nu, meer dan ooit tevoren, prioriteit moeten geven aan een snelle, betrouwbare en naadloze verplaatsing van goederen.

Europa Direct is de volgende dienst die zich hierop richt, met een team van experts dat klaarstaat om klanten te adviseren en te ondersteunen die zendingen verzorgen tussen het VK, de Benelux en het Ruhrgebied. Het team, dat bestaat uit 10 personen, staat onder leiding van manager Marco Riccomini en wordt opgedeeld tussen onze 1Hub in Dartford, het grootste Europese groepscentrum in het Verenigd Koninkrijk, en onze vestiging in Oostende, waar ondersteuning wordt geboden aan expediteurs aan beide zijden van het kanaal.

Europa Road

Europa Road is de Europese divisie voor vrachtvervoer over de weg van Europa Worldwide Group en verzorgt elke dag meer dan 60 onbegeleide ritten naar de andere kant van de Noordzee.

“Het team heeft toegang tot de laatste beschikbaarheidsinformatie van trailers om een snel, probleemloos boekingsproces te kunnen garanderen. Dit zorgt er niet alleen voor dat onze expediteurs tegen uitstekende voorwaarden goederen kunnen verzenden, maar het stelt ons ook in staat onze trailers te vullen en daarmee verspilde ritten te minimaliseren.”

Investeringen in vrachtvervoer over de weg

De lancering van Europa Direct volgt op een reeks investeringen in Europa Road om na de Brexit een naadloos verkeer van goederen in en uit de regio te garanderen. Dit is inclusief een investering van £ 5 mln. in Europa Flow. Deze Delivery Duty Paid (DDP)-dienst werd in 2021 geïntroduceerd en verzorgt alle douaneformaliteiten voorafgaand aan de aankomst van zendingen.

Carlo concludeert:

“De lancering van Europa Direct is een absolute mijlpaal voor ons en biedt expediteurs een rechtstreeks, gespecialiseerd aanspreekpunt waardoor zij zich kunnen verzekeren van de best mogelijke vrachttarieven. Het is tevens een goed voorbeeld van hoever ons bedrijf bereid is te gaan om een optimale stroom van goederen tussen het VK, de Benelux en het Ruhrgebied te garanderen. Onze inspanningen om de complexiteit uit het vrachtvervoer over de weg te halen, gaan verder dan onze klanten en strekken zich ook uit tot expediteurs.”

Decennium van groei

De lancering van Europa Direct maakt deel uit van de viering van een Decennium van groei in Europa, waarbij wordt stilgestaan bij de tien jaar van ontwikkeling sinds de overname van het bedrijf door Andrew Baxter. Als onderdeel van deze groei heeft Europa Road in februari 2023 eveneens een vestiging geopend in Rotterdam waardoor het bedrijf vaste voet heeft gekregen in de Benelux-regio.

Europa Overzicht

Europa Worldwide Group heeft drie divisies – Road, Air & Sea en Warehouse – en een gestaag groeiende wereldwijde aanwezigheid. In het afgelopen jaar heeft de Group zich uitgebreid tot het Midden-Oosten en Azië, met nieuwe vestigingen die worden opgezet in Shanghai, Dubai, Delhi en in Shenzhen.