Europa Road Belgium team 1st rebrand anniversary

Succesvolle Belgische Bedrijven: Lokale Klanten Ondersteunen

De Belgische Minister-President Alexander De Croo werd onlangs geciteerd toen hij zei dat Europa ondanks Brexit ‘de wil heeft om het belangrijkste handelsblok ter wereld te blijven’. Om dit te bereiken gebruiken bedrijven overal de strategische ligging en gunstige handelsvoorwaarden van België om Brexit om te zetten in een zakelijke kans.

Dit is precies wat de Europa Worldwide Group heeft gedaan door de overname van Continental Cargo Carriers, een onbegeleide traileroperatie, in 2018, die in 2022 onder de vlag van Europa Road kwam. Dit jaar, nu het Oostende team zijn eerste verjaardag viert als Europa Road, staat het bedrijf stil bij zijn investering in de regio, nu het team is verdubbeld en de capaciteit is uitgebreid om de lokale klanten beter te kunnen ondersteunen.

De verbeterde België operatie biedt een uitgebreide service van groepering, deellading en volledige lading voor klanten die de goederenstroom tussen België en het VK na Brexit willen optimaliseren.

Carlo Turner, Not-Network & Continent Director bij Europa Worldwide Group, zei het volgende over de mijlpaal: ‘België was Europa’s eerste stap op de Benelux-markt, die algemeen wordt beschouwd als een van de beste regio’s om handelsactiviteiten te ontplooien. Bovendien heeft de Belgische economie, ondanks verschillende economische tegenslagen in het afgelopen jaar met fluctuerende handelsvolumes, volgens de Index van de Economische Vrijheid haar veerkracht getoond.

‘Dit is voor ons van cruciaal belang geweest om onze mogelijkheden op het gebied van verkoop, lokale douaneondersteuning en klantenservice uit te breiden. Door nieuw talent aan te werven en in de huidige teamleden te investeren, hebben wij onze interne expertise vergroot. Bovendien kunnen wij met behulp van onze unieke DDP-service Europa Flow de dure, ingewikkelde papierwinkel verlichten en een soepele handel tussen de EU en het VK ondersteunen’.

Het bedrijf in België lanceerde Europa Flow als antwoord op de complexiteit van de EU-UK handel na de Brexit. De service maakt gebruik van DDP leveringscondities om douaneaangiften en belastingvereisten af te handelen vóór levering, waardoor complexe administratie wordt vereenvoudigd en levertijden worden verbeterd. Europa Road opende ook een kantoor in Rotterdam op Februari 2023 en verstevigde daarmee haar positie in de Benelux.

‘Europa Flow is een goed voorbeeld van onze toewijding aan het optimaliseren van de goederenstroom tussen de Benelux en het VK na de Brexit. Het is ook een bewijs van het werk van de Europa Worldwide Group als geheel, nu deze haar Decennium van Groei viert,’ aldus Carlo.

De eerste verjaardag van het Belgische team maakt deel uit van Europa’s voortdurende Decennium van Groei vieringen, die het tienjarig bestaan sinds de overname door Andrew Baxter herdenken. Als onderdeel van deze groei opende Europa Road een kantoor in Rotterdam in Februari 2023, waarmee het zijn betrokkenheid bij de Benelux-regio verstevigt.

Over deze groei, en de rol van het Oostende team daarin, zei Carlo: ‘Het België team heeft geholpen om Europa Road’s positie als expert in Europese wegtransport te versterken. Terwijl wij een geweldig eerste jaar vieren, als onderdeel van ons Decennium van Groei, kijken wij ook vooruit om te zien hoe wij EU-bedrijven verder kunnen ondersteunen bij hun handel met het VK.

Europa Worldwide Group heeft drie divisies – Weg, Lucht & Zee en Magazijn – en een steeds groter wordende wereldwijde aanwezigheid. In het afgelopen jaar is de Groep uitgebreid naar het Midden-Oosten en Azië, met nieuwe vestigingen in Shanghai, Dubai, Delhi, Shenzhen en India.

credit-card bubble magnifier cross menu chevron-down chevron-right chevron-left arrow-right-circle facebook instagram twitter linkedin2 map-marker